AULA - slut med private rettigheder

Da vores institution overgik til Aula, opdagede jeg, at jeg ikke kunne bruge Aula uden at svare på, om mit barn følger børnevaccinationsprogrammet. Før Aula, havde jeg udfyldt en seddel. Denne seddel lå på lederens kontor med kontaktoplysninger osv. Her havde jeg svaret ærligt. Det havde aldrig givet anledning til problemer.
Med Aula vil denne info være tilgængelig for alle medarbejdere i institutionen, hvis man opsøger den. Jeg skrev med børnehaven, og de garanterede, at ingen kiggede, med mindre det var nødvendigt. Men det er også en stor chance at tage ift. Sladder. Der kan være nogen, som siger det videre til forældre osv. Så først kontaktede jeg René (som havde haft en artikel i JyllandsPosten om det samme) og spurgte, hvad han havde gjort. Han havde klaget til kommunen. Jeg spurgte, hvilket svar han fik, og han svarede, at han fik et svar, der var lige så åndssvagt som deres spørgsmål, nemlig at han bare kunne lyve, hvis han ikke gad at dele nogle oplysninger.
 
Herefter klagede jeg til datatilsynet og fik her svaret, at jeg kunne klage til kommunen. Jeg klagede ikke videre, da corona var på sit højeste på det tidspunkt, og jeg ville undgå uønsket opmærksomhed for mit barn. Jeg frygtede, at kommunen ville kontakte børnehaven. Især fordi jeg allerede havde klaget til den ansvarlige hos kommunen, over vi slet ikke måtte komme ind på legepladsen eller andre steder, på trods af, at der om sommeren var lettet på restriktionerne alle steder, og de fleste andre børnehaver havde åbnet op. Samt at vores børnehave stadig krævede mundbind ved aflevering udenfor og foran en låge.
 
Jeg endte med at svare ”ja” i Aula. Fordi - man kan vel godt argumentere, at min søn følger det danske vaccinationsprogram, for en del af “programmet” er jo, at det er frivilligt. Så han følger programmet, men takker nej hver gang. Begrundelsen for ”ja” er, at jeg ikke ønsker, at min beslutning rammer min søn, også set i lyset af, hvor vild jagten har været på ikke-vaccinerede i forbindelse med corona. Vi valgte også dette svar, fordi vi ikke vil nægtes adgang til Aula. Det er her, man indmelder sygdom, ferie, får billeder fra ture og hører om deres hverdag. Det har især været vigtigt under coronarestriktionerne, hvor vi ikke måtte komme ind i børnehaven, så vi følte ikke, vi havde en chance for at følge med.
 
/Anne
 
 
 


[1] jyllands-posten.dk/indland/ECE11700644/for-mig-er-det-et-graenseoverskridende-spoergsmaal