uvaccinerede vs vaccinerede

Videnskabelig studie sammenligner Uvaccinerede og vaccinerede børn

Et nyt studie fra den 27. maj 2020 har kigget på en række diagnoser for at søge svar på, hvem blandt vaccinerede og uvaccinerede, der oftest får konstateret udviklingsforstyrrelser, astma, øreinfektioner samt mave-tarmlidelser.
 
Studiet er baseret på data fra tre amerikanske børnelægeklinikker med ca. 5000 børn født i årene 2005-2015. Ca. 2000 af børnene kunne følges i mindst 3 år. Blandt disse var 30 % uvaccinerede. Vaccinationsstatus baseres på, om der er givet vacciner indenfor det første leveår, hvor op mod 21 vaccinedoser anbefales.
 
Studiet fandt, at vaccinerede i langt større grad oplevede udviklingsforstyrrelser, astma og øreinfektioner. Der blev yderligere fundet sammenhæng mellem vaccinerede og mave-tarmlidelser i nogle delanalyser. Et større studie vil formentlig bedre kunne se på sammenhængen hertil.
 
Den danske professor, Christine Stabell Benn, har været bedømmer på det peer-reviewede studie, som er udarbejdet af Brian Hooker og Neil Miller. Hele studiet kan læses her: https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/2050312120925344
 
Ligeledes kan der findes udsnit fra andre studier, som har kigget på forskellen mellem vaccinerede og uvaccinerede børn her:
https://childrenshealthdefense.org/wp-content/uploads/Vaxxed-Unvaxxed-Parts-I-IX-1.pdf