Læserbrev: Hvordan er det med indberettede bivirkninger?

For at man kan vurdere en vaccines sikkerhed er det vigtigt, at bivirkninger indberettes. Men der er noget, der halter. Der er rigtig mange oplysninger, vi som befolkning ikke får kendskab til, og vores sundhedsmyndigheder, Lægeforeningen og Kræftens Bekæmpelse anerkender ikke, at langt fra alle mennesker tåler vacciner.
 
Sundhedpersonalets pligt til at indberette bivirkninger
Læger og sygeplejersker har pligt til at indberette bivirkninger og skader efter vaccination, men hvorfor er det så svært at få dem til det? Jeg har oplevet adskillige af slagsen, som ikke kunne finde ud af det, eller som fortæller mig, der ikke er bivirkninger eller skader efter vacciner! Når de siger det, vidner det om, at de ikke læst produktresumeet for de enkelte vacciner. Det har man som sundhedspersonale pligt til. Man er nødt til at vide, hvad man vaccinerer for; virkning og bivirkninger. Ellers kan man ikke observere patienten.
 
Skærpet indberetningspligt
Når en ny vaccine indgår i børnevaccinationsprogrammet, har sundhedspersonalet skærpet indberetningspligt. Det betyder, at sundhedspersonalet er forpligtet til at indberette alle alvorlige bivirkninger til Lægemiddelstyrelsen senest 15 dage efter, at de har fået formodning om dem. Dette er senest sket, da drenge på 12 år fik tilbudt HPV-vaccinen fra den 1. september 2019. Det gælder også, selvom det er 10½ år siden, HPV-vaccinen blev en del af børnevaccinationsprogrammet for piger. Hvis vaccinen er så sikker, som vi hele tiden får at vide, hvorfor så denne sikkerhedsforanstaltning? Der er et kæmpe mørketal for bivirkninger, og ifølge Dansk Sygeplejeråd bliver kun 1 ud af 50 bivirkninger indberettet.
 
Ifølge Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen og Lægeforeningens egne tal får 230 mænd HPV-relateret anal-, mundsvælg- og peniskræft. Vi vaccinerer en hel generation af drenge for at forebygge, at 230 mænd får kræft. Det er vanvittigt. Vi ved endnu ikke, om vaccinen forebygger kræft, og svaret skal vi vente mange år på.
 
HPV-vaccinen og massiv misinformation
Siden 2013 har vi været vidne til en massiv nudging fra sundhedsmyndighederne og Kræftens Bekæmpelse angående vigtigheden af at vaccinere – specielt med HPV-vaccinen. Vi får hele tiden at vide, at det er en vaccine, som virker mod livmoderhalskræft, og nu også analkræft, og som derfor er meget vigtig at få inden den seksuelle debut. Umiddelbart lyder det fantastisk, men det er det ikke. HPV-vaccinen har endnu ikke vist et fald i de to kræftformer. Samtidig rapporterer piger og drenge om bivirkninger og skader efter HPV-vaccinen i et antal, vi ikke har set før. Men det er ikke kun HPV-vaccinen, som efterlader sig et spor af bivirkninger og skader. Det gør alle vacciner i børnevaccinationsprogrammet.
 
Vi bliver misinformeret om bivirkninger. F.eks. kunne man for nogle uger siden læse på ”STOP HPV – bliv vaccineret”, at ”ingen danskere er døde af HPV-vaccinen, og lægemiddelstyrelsen har ikke modtaget indberetninger om dødsfald blandt personer, som er blevet vaccineret mod HPV. HPV-vaccinen er sikker og forhindrer alvorlige kræftsygdomme.”. Det står i skarp kontrast til det, der står i bivirkningsdatabasen. For få måneder siden var der indberettet 4 dødsfald. Det tal er så lige pludselig blevet nedjusteret til 2 dødsfald – meget mystisk!
 
Vi kan ikke få svar på, hvor mange af de indberettede bivirkninger, der er verificeret af Lægemiddelstyrelsen. Direkte adspurgt svarer Bolette Søborg, overlæge i Sundhedsstyrelsen: ”Det ved jeg ikke”. Heller ikke ”STOP HPV – bliv vaccineret” ved det. Det er tankevækkende og uacceptabelt. Hvorfor fortæller man ikke befolkningen, at man ikke har undersøgt det? Ønsker man ikke at kende svaret?
 
Som almindelig borger kan du også indberette bivirkninger. Men hvad de fleste ikke ved er, at lægemiddelstyrelsen sender et spørgeskema, en såkaldt ”Medicinsk Bekræftelse”, til egen læge og beder vedkommende om at verificere, om de indberettede bivirkninger skyldes vaccinen. Tror lægen ikke på patienten, skal der ikke meget fantasi til at forestille sig, at lægen svarer nej. Hvad sker der så med de indberettede bivirkninger? Det ved vi ikke, for det svarer Lægemiddelstyrelsen ikke på. Følgende er kun gisninger. Mit bud er, at de ikke kommer til at indgå i indberettede bivirkninger – hvorfor skulle de ellers spørge egen læge?
 
Sundhedssystemets svigt
Har man bivirkninger eller skader efter en vaccination, bliver man negligeret, mistænkeliggjort og latterliggjort. Se bare denne udtalelse fra ”STOP HPV – bliv vaccineret” ”Det er vigtigt at huske på, at selvom man er blevet syg i tiden efter, at man er blevet HPV-vaccineret, så er det ikke ensbetydende med, at det er vaccinens skyld. Forskning viser, at der ikke er nogen sammenhæng mellem HPV-vaccination og de symptomer, som nogen piger føler”. Det er aldrig vaccinernes skyld. Det er altid en tilfældighed. Også selvom de indberettede bivirkninger står i produktresumeet for de enkelte vacciner. Flere læger beskriver, at ved HPV-vaccinen ses flere bivirkninger end ved alle andre vacciner i børnevaccinationsprogrammet – det er skræmmende og uacceptabelt.
 
En ny virkelighed
HPV-vaccinen har åbnet manges øjne for, at vacciner har to sider, og at man nøje skal overveje sit valg. Går det godt, så er man en god og solidarisk samfundsborger. Tåler man ikke vaccinen og får bivirkninger og skader, så er solidariteten væk, og man står helt alene med sine bivirkninger og skader. Så begynder kampen først.
Ingen vaccine dækker 100%, så man kan, selv når man er fuldt vaccineret, stadigvæk få sygdommene og sågar bivirkninger og skader.
 
Tænk dig godt om og tag din beslutning om vaccination på et oplyst grundlag.
 
Ex-Vaxxer