Danmark af alle steder!

I adskillige år har vi drømt om et liv på landet, og langt om længe har vi fundet vores drømmehjem på Ærø. Livskvaliteten her er fantastisk, selv midt i den nuværende corona-nedlukning. Vi oplever en hel ny betydning af begreberne tid og rum. Aldrig havde vi forestillet os, at vi skulle have en køkkenhave med havudsigt og et hus, der er stort nok til, at hele familien kan besøge os. Det er et fantastisk sted for lille Arthur at vokse op.

Vi flyttede hertil fra Bristol. En dejlig by, hvis man er til bylivet. Byen er mangfoldig, dynamisk, kreativ og går foran hvad angår frisind og retten til selv at kunne vælge. Uanset om det handler om økologi, hjemmeskoling, bofællesskaber eller 'alternativ medicin', så er der så meget af det, at det nærmest er blevet mainstream. Det er dog også et meget dyrt og tætbefolket sted at bo. Da vi begge er vokset op på landet, ønskede vi det samme for vores søn.

Vores oprindelige tanke var County of Devon i den sydvestlige del af Storbritannien, hvor Angie er vokset op. Men der er så stor efterspørgsel efter landejendomme i England, at vi ikke havde råd til det med vores lønninger som hhv. lærer og tømrer. Derfor begyndte vi at overveje at flytte til udlandet. Angies forældre flyttede til Sydfrankrig for 20 år siden. De købte en smuk gammel landejendom med flere hektar jord og en lade, der ville være ideel at ombygge til bolig. Hvis vi flyttede hjem til dem, kunne vi alle bo sammen som én stor familie. Angies søster havde også købt et hus i den nærliggende by Castres. Det virkede som en fantastisk idé, og vi glædede os, indtil vi hørte om loven om tvangsvacciner for alle skolebørn i Frankrig.

Angies mor er uddannet homøopat og besluttede allerede i 1970’erne, at hendes børn ikke skulle vaccineres. Det var et meget usædvanligt valg dengang, og det medførte en del løftede øjenbryn. Da Arthur blev født for seks år siden, valgte vi at videreføre familietraditionen og fravalgte vaccinationsprogrammet. I Storbritannien er det stadig lovligt at fravælge vacciner. Det er ikke usædvanligt og slet ikke i Bristol. Jo mere vi undersøgte sagen, des mere klart stod det, at den tyranniske tilgang til vaccination ikke ville fungere for os. Vi ville dog ikke opgive idéen med at bo sammen som en stor familie, så vi begyndte at undersøge andre europæiske lande og deres holdninger til vacciner.

Danmark skilte sig ud som et af de mest tolerante og frisindede lande. Da Ivo er født lige syd for grænsen i den tyske by Kiel, fremstod Danmark som både et praktisk og indlysende valg. Det var, da Ivos forældre foreslog, at vi undersøgte Ærø, hvor de havde holdt sommerferie de seneste 20 år, at tingene for alvor tog fart. Vi ankom i vores autocamper sommeren efter og faldt for øen med det samme. Vi fandt vores lille landejendom få uger efter. Angies forældre flytter også snart hertil, og hendes søster har allerede købt et hus på øen, så alt bliver som oprindeligt planlagt, bare ikke i Sydfrankrig, men i det sydlige Danmark.

Her burde eventyret ende, men så kom coronaen og den danske regerings enstemmige vedtagelse af tvangstest, tvangsbehandling og tvangsvaccination. Da det første chok havde lagt sig, fandt vi frem til VaccinationsForum. Her håber vi at møde ligesindede mennesker, og vi vil gerne – med hvad vi kan – medvirke til at ændre den nuværende udvikling. Det her er vores demokratiske Europa. Vi må forsvare vores værdier, vores menneskerettigheder og vores frihed til at vælge. Hvis nogen af jer bor på Ærø, så tag kontakt til os.
Ellers ses vi i Odense den 20. juni.

Med de bedste ønsker
Angie, Ivo & Arthur