Italien

Italien

Af Camilla T., Italien november 2019

I Italien har man i mange måneder protesteret, man har lavet manifestationer, klaget over bøder, forsøgt at undgå udelukkelse af børnehaven og skolen og skrevet tusindvis af mails til skoleledere, politikere og journalister. Man forsøger nu fremadrettet at påvirke indefra. Man forsøger via institutionerne og på den politiske arena at påvirke de steder, hvor love og regler om børnenes fremtid laves. Faktisk er det ikke kun børnenes fremtid. Tvangen breder sig også i det skjulte til de voksnes arbejdspladser. Man er f.eks. tvunget til at kunne dokumentere en gyldig stivkrampevaccine for at kunne arbejde i et skolekøkken.

Et nyt parti er nu undervejs.
Italienerne giver dog ikke op, og mange har private og måske ikke altid lige lovlige pasningsløsninger som alternativ til børnehaven. De fleste vaccineskeptikere undlader fortsat vaccination på trods af truslen om udelukkelse og bøde.

Et nyt parti er dannet; “vores” eget parti. Partiet kalder sig Movimenti 3V (Vaccini Vogliamo Verità - på dansk betyder det “Vacciner Vi Vil Have Sandheden). Første mål er at blive valgt ind ved lokalvalget i Emilia-Romagna, som er stedet, hvor tvangen startede. Det kræver 12.000 underskrifter. www.vaccinivogliamoverita.it. Indsamlingen heraf går dog trægt, da mange familier er virkelig udmattede efter det lange, meget seje træk og den personlige kamp med myndighederne. Jeg talte for nyligt med en mor, en kær veninde, der græd af udmattelse. Jeg kender desværre hendes følelse og savner den ikke. Familien vælger måske at betale bøden, idet de har skolebørn, og de kan ikke udelukkes af skolen, da dette er en grundlovsret. Men opfordringen fra foreningen mod tvang, Libertà di Scelta Emilia-Romagna, er at klage over bøden med henblik på at trække tingene i langdrag overfor myndighederne og at signalere, at man fortsat er imod tvang.

Vaccineskadede og døde efter vaccination er statens spøgelser

Tallene taler deres klare sprog. De forsvinder ikke. De er reelle. Fra en retssag, hvor myndighederne (AUSL) i Emilia-Romagna blev tvunget til at offentliggøre tallene har vi: 5 døde, 44 handikappede, Seks millioner euro udbetalt i erstatning i december 2018. I 2017 var der 4779 indberetninger om skader, og i 2018 var der 5805 indberetninger om skader i regionen.