Status hos Vaccinationsforum omkring HPV vaccinen

Der er sket meget siden søndag den 28. juli, hvor der på forsiden af BT stod: ”Læger advarer mod bivirkninger”. Dette var mod HPV vaccinen! Her fik foreningen travlt som aldrig før. I løbet af ganske kort tid fik vi 35 henvendelser fra kvinder der kunne genkende symptomerne fra sig selv. Alle tyder de desværre på at være alvorlige bivirkninger efter vaccinen. For mange har det været et chok at læse om, at alle de symptomer, som for nogle har været invaliderende, er set og oplevet hos rigtig mange andre. Normalt har foreningen blot ca. 4 henvendelser om skader årligt, som vi behandler.


Helt ny situation for Vaccinationsforum
Hvordan stiller man sig som forening i sådan en situation? Vi havde ingen fortilfælde og vi havde ikke kapacitet til at modtage så mange sager. Der var ferie alle steder inklusiv Vaccinationsforum og i sundhedsvæsnet, hvilket ikke gjorde situationen nemmere.

Den 16. august fik vi imidlertid et møde med sundhedsstyrelsen i stand (ref. andet sted i bladet) for der at fortælle om vores status, og gøre dem opmærksom på, at vi opfattede situationen som meget alvorlig. Især påpegede vi at problemet med at de ramte må gå spidsrod i sundhedsvæsnet, delvist at blive hånet eller ikke troet på. Det værste er dog deres manglende diagnose og dermed også behandling. Vi har set folk få diagnoser som ’Funktionel lidelse’. Så er det problem parkeret og man vaccinerer videre. Vi arbejder især videre på at give begrundelser for hvorfor en ekspertgruppe er nødvendig.

Som opfølgning på dette møde har vi sendt et brev til sundhedsministeren. Heri anmoder vi nu om et stop af vaccinen. Vi anmoder samtidig om at de tager ansvar for dem der er ramt ved at nedsætte en tværfaglig ekspertgruppe, der hjælper med at finde diagnose og behandling, samt hjælper til med at få erstatning.(se brev i dette nyhedsbrev).

Det sidste er selvfølgelig en stor beslutning at tage. Vi har et princip der hedder, at vi principielt hverken er for eller imod vacciner. Men her har vi ramt et punkt, der ikke længere kan kaldes principielt. Derfor denne beslutning. Vi vil ikke kendes for at råbe ulven kommer, hvis det bare er en tom trussel. Men vores vurdering er, at ulven er her.
 

Praktiserende læger træder i karakter
At dette er en situation helt ud over hvad danskerne har oplevet omkring børnevaccinationsprogrammet kan ses af, at der nu er læger, der ikke vil bruge vaccinen mere og opfordrer andre læger til at gøre det samme. Der er samtidig læger, der er begyndt at henvise patienter til Vaccinationsforum, for at de kan få hjælp der. Man kan forestille sig meget som forening med hensyn til opbakning – men dette havde vi ikke set komme.
 

Hvad har vores medlemmer gjort
Vi har også erkendt, at Vaccinationsforum ikke løfter denne opgave alene og derfor har det været en stor glæde, at så mange af jer har været med til at løfte i fælles flok. Jeg ved, at mange af jer har sendt jeres personlige historier til mange af de ansvarlige for denne vaccine. Tak for det. Så her og nu venter vi på resultat fra disse henvendelser, der blev sendt i løbet af august. Hvorfor er det gået så galt? Denne vaccine skulle udsættes for en særlig overvågning, hvilket blev lovet politikerne, som gik ind for indførelsen. En af begrundelserne var, at der var tale om en ny teknik i fremstillingen af vaccinen.Men hvor er kæden sprunget af? Vi kan se ud af beretningerne, at der er utrolig mange, der ikke har sat deres sygdom i forbindelse med vaccinen og først er blevet opmærksom på det efter artiklen i BT. De har alle fået at vide, at de kunne blive lidt ømme og få lidt rødme på indstiksstedet, også måske lidt feber. Dernæst er der meget, der tyder på, at deres egne læger heller ikke har kunnet forestille sig at deres sygdom kunne skyldes vaccinen. Som en læge svarede: Jamen den er da godkendt af myndighederne, så det tror jeg altså ikke.

Vores henvendelser til Danske lægers Vaccinationservice, vedrørende bivirkninger opstået efter deres vaccinationer, virkede ikke oplysende. De ville simpelthen ikke have noget at gøre med den side af sagen. Flere bivirkningsramte har også berettet, at de blev sendt afsted med det samme, umiddelbart efter vaccinationen, i stedet for at blive overvåget de 15 minuttet efter som er reglen. Alvorlige bivirkninger blev ligeledes nægtet på forespørgsel inden vaccinationen.

Det vil sige, at hverken læger eller patienter har haft en mistanke. Men hvad så med alle de speciallæger, som de ramte har konsulteret, ikke mindst gruppen af neurologer? Det kan ikke have undgået deres opmærksomhed, at disse symptomer ligner vaccineskader med symptomerne fra nervesystemet? Hvordan kan det gå til at erklære, at der ikke er noget neurologisk at finde (på prøver), når der overfor dem står personer med mange symptomer fra nervesystemet og oven i købet er alment påvirkede af deres sygdom. Det er ganske enkelt en gåde og foruroligende.

Hvad så med sundhedsstyrelsens eget ekspertpanel, som har været nedsat til overvågning? Er det her, at det er gået galt? Har det man kalder kausualitetsvurderingerne slået fejl? (En kausualitetsvurdering er en vurdering af en evt. sammenhæng mellem sygdom/vaccine, rapporteret via indberetningen om bivirkninger). Den hviler til dels også på skøn. Er der skønnet forkert? Og hvad med de kliniske forsøg udført af producenterne ?

Det er vores håb, at sundhedsvæsnet kommer til bunds i denne sag. Børnevaccinationsprogrammet kan ikke holde til, at man ikke finder ud af, hvor det er gået galt.

Skal BT og facebook stå for den fremtidige overvågning? Det viste sig jo, som alle ved nu, at det blev en tabloidavis og det forkætrede facebook- fænomen, der skulle afsløre, at der var noget helt galt. Det må da vække stof til eftertanke.
 

Foreløbig status fra Japan
En af de læger, som er med til at undersøge de Japanske ofre, mener, at kramperne, som mange af de ramte har i arme og ben, skyldes encephalitis, en betændelsestilstand i hjernen og rygmarven. En af hans udtalelser lyder: “HPV vacciner, der er kemisk bundet i forskellige typer adjuvanter, kan ofte give encephalitis. Da vaccinen i mange tilfælde skaber antistoffer mod hjernens neurologiske fibre, skaber de en neurologisk lidelse”. Ligeledes tilføjer han, at vaccinen også har skabt mange tilfælde af vasculitis, det vil sige betændelse i blodkarrene. Dette mener vi også er meget sandsynligt som noget af forklaringen. Der er så mange klassiske symptomer på hjernebetændelse, at det er meget mærkeligt, at lægerne ikke har fået øje på det. Og karbetændelsen, som er en særdeles velkendt skade efter vaccination, undrer vi os også over ikke er undersøgt. Hvis der er tale om de to ting, kunne de have været behandlet i den akutte fase med høje doser binyrebarkhormoner og senere i forløbet kunne flere tilfælde behandles med intravenøs immunglobulinbehandling.
 

Ansvaret ligger nu hos Astid Krag
Foreningen har set sig nødsaget til at overdrage ansvaret til vores sundhedsminister Astrid Krag. Der ligger det nu. Vi kan slet ikke hjælpe alle disse invaliderede unge kvinder, da det de behøver først og fremmest er at få hjælp via en diagnose og efterfølgende behandling. Reagerer ministeren ikke på dette, venter der efter vores opfattelses noget, der ligner en stor skandale; om indførelse af en vaccine i børnevaccinationsprogrammet, som viste sig ikke at være sikker, men ikke mindst, at myndighederne har svigtet deres ansvar med at hjælpe dem bagefter.
 

Tak til dem der har støttet og samarbejdet bestyrelsen i denne fase
I alt dette, som har været så sørgeligt og svært for alle, viser der sig pludselig også lyspunkter. De ramte støtter hinanden og vi har fået nye kontakter, som vil støtte bestyrelsen fremover i arbejdet.