TV-udsendelser til udlån

Vi har i VaccinationsForum siden foreningens grundlæggelse i 96-97 samlet, hvad vi har kunnet af relevante indslag og udsendelser på TV. Disse kan foreningens medlemmer låne.

Det har været et tidskrævende og vanskeligt arbejde at lave og registrere samlingen, og derfor beder vi om respekt for afleveringstid og omgang med udsendelserne.

Alle udsendelserne er samlet på 4 dvd'er/VHS-bånd. Nedenfor er der en oversigt over hele samlingen af udsendelser.


1. Diverse ”gamle” TV indslag om børnevaccinationer

”3 til tiden” - debatprogram med Reimar Bo (oktober 1996)
Else Jensen, læge Hans Jørgen Abildgaard, læge Helge Kjærsgård,
Peter Skindhøj, professor Tage Voss, tidl. sociallæge, stadslæge Claus Lundstedt.

”Huslægen TV3” - (Hans Pilgård 7.4.1997)
Katrine Kaaris (lægen) og medstiftere af den nye forening VaccinationsForum, Annelise og Tina.

”MorgenTV” på TV2, debat om MFR vaccinationen (1998)
Mor Susser Feit og læge Anne-Marie Plesner fra Sundhedsstyrelsen.


En serie indslag om skader

(Vaccinationsforums medlemmer 1999-2000)
Helle og Claus Olesen, Jane og Jonny Christoffersen, Bente og Torben Nielsen, Dorte og Steen, Rigge og Finn Nørmark , Svend Lund, Annelise Mathiesen, Tina Junge, Hanne Licht og forskellige personer fra Sundhedsstyrelsen mv. Anita Hansen (04).

”Deadline DR2”: debat om MFR-vaccinen, (2001?)
Else Jensen og formand for praktiserende læger Jørgen Lassen

DR1 og TV 2 19 direkte (2005)
Højesteret afviser sammenhæng mellem MFR og autisme.


2. Kritiske dokumentarprogrammer om børnevaccinationer i Danmark, Norge og Sverige (gode debatprogrammer)

”Et skud i tågen” på DR1 25.11.1997 - dansk kritisk dokumentar program
som Vaccinationsforum har været med til at få produceret

”Reporterne”, svensk kritisk dokumentar på TV2 7.9.1999

”Rigets tilstand”, norsk kritisk dokumentar på TV2 Norge 2000

”Kalla Fakta”, svensk dokumentar 2001


3. ”Berners Kamp”

Norsk dokumentar om en vaccineskade – NB kun som dvd!
Beskrivelse af en fars kamp for at få anerkendt vaccineskade mod den norske stat 25 år efter at skaden skete. Faderen vandt retssagen. Under forløbet med optrevling af sagen lykkedes det faderen at få fat i hemmeligstemplede dokumenter, der viste, at den vaccine hans barn Eilert fik, ikke var produceret under forhold der var renlige nok, og at den norske stat (som var producenten) måtte stoppe den produktion af tripplevacciner. Endvidere fandt han frem til, at selv om lægerne havde anmeldt skaden, blev det ikke registreret af de norske sundhedsmyndigheder, som havde ansvaret for registreringen af bivirkninger. En dybt rystende, men også dybt rørende film om en fars kamp for at give sin handicappede søn et godt liv.


4. Om poliovaccine og AIDS

Fransk-canadisk dokumentar
Historien om AIDS' oprindelse. Fransk-canadisk dokumentarfilm fra 2003. Var det videnskabsmænd, der uden at vide det, startede AIDS-epidemien? Denne prisbelønnende fransk-canadiske dokumentar går bag om historien. Her mere end 20 år efter AIDS-epedimien startede, ved vi ikke stadig ikke med sikkerhed hvorfor. Vi ved, at AIDS skyldtes kontakt mellem mennesker og chimpanser, der var smittet med en virus kaldet SIV, en virus nært beslægtet med HIV. Mange tror, at det fatale møde mellem mennesker og smittede aber fandt sted i lægernes jagt på en poliovaccine. Mellem 1957 og 1960 eksperimenterede lægen Hilary Koprowski med en vaccine til næsten en million afrikanere. I vaccinen var materiale fra SIV-smittede chimpanser.


”Det sidste barn”

Denne rummer beskrivelsen af, hvordan myndighederne i Nigeria gik fra dør til dør og hentede de skrigende børn fra mødrene for at vaccinere dem mod polio. Disse mødre ønskede ikke den vaccine, da de var bange for at den var forurenet. FN tog i 1988 et polioinitiativ, der som målsætning havde at udrydde polio i verden.
"Det sidste barn" følger kampen mod polioen i Afrika og Indien sammen med de vaccinationshold, der ikke bare kæmper mod sygdommen, men også mod politiske intriger, borgerkrige og de lokales mistro. "Er det virkelig poliovaccine og ikke HIV-virus fra USA, I giver os?", spørger de nigerianske kvinder. Og hvordan er det muligt at vaccinere 170 millioner børn i Indien på én dag? "Det sidste barn" er historien om, at det nytter at gøre en indsats. At der i verden trods alt er vilje til at tage vare på børns liv.

Samlingen bestyres af sekretariatet: else@vaccinationsforum.dk
Der er 14 dages lånetid, leje 45 kr. + porto.