HPV-vaccine skyld i tre dødsfald hos unge piger

Refereret af Camilla Gro Jensen


Judicial Watch (amerikansk forbrugerorganisation) stiller sig yderst kritisk overfor den nye HPV vaccine, Gardasil, der skal beskytte kvinder mod livmoderhalskræft.

I maj 07 søger Judicial Watch via FDA (U.S. Food and Drug Administration) indsigt i Gardasilvaccinens bivirkninger.

Der er på dette tidspunkt indberettet 1637 tilfælde af reaktioner på Gardasil til det nationale indberetningssystem (Vaccine Adverse Event Reporting System/VAERS), heraf 371 alvorlige reaktioner. Tre dødsfald relateres til vaccinen, hvor de forudgående symptomer hos de unge piger har været blodpropper og svigt i hjertefunktioner. Derudover er der rapporteret om bivirkninger i form af lammelser, kramper, Bells Palsy og Guillain-Barre-syndrom. Producenten af Gardasil, Merck, oplyser om bivirkninger i form af feber, smerter, kløe, træthed og uoplagthed. 77 % af de indberettede tilfælde af bivirkninger ligner disse typiske reaktioner, som producenten selv oplyser om.

Ifølge Tom Fitton fra Judicial Watch bør politikere og andre beslutningstagere have kendskab til de alvorlige reaktioner på Gardasil, inden de beslutter at indføre vaccinen i de nationale vaccinationsprogrammer. Han mener at rapporten om Gardasils bivirkninger er et studie i elendighed, og at der er tale om en vaccine, der lanceres som vidundermiddel, men hvis skadevirkninger man ikke endnu ikke har set i sit fulde omfang.


Kilde:
JudicialWatch