To forskellige indfaldsvinkler til meningococvaccination.

Oversættelse Camilla Gro Jensen


Meningococmeningitis er en særlig farlig meningitis fordi den forløber så hurtigt. Imidlertid kan den helbredes fuldstændig hvis den behandles i tide. Men vaccinen kan også være slem.
Læs foreningen PROVES beretning om en meget alvorlig vaccinereaktion efter denne vaccine. I sidste uge bragte ”The Houston Chronicle” en artikel med titlen: ”En mors budskab”. I artiklen presser en mor, hvis barn blev skadet af meningitis, på for at få vaccinationen, mod den meningitis der er fremkaldt af meningococcer, med i vaccinationsprogrammet. Mange familier, hvis børn har fået alvorlige skader, som følge af vaccinationer, er frustrerede og stødte over denne ”skyd først – og spørg bagefter” -holdning, der sætter vaccinationsrate over børns helbred. Begrebet vaccinations-sikkerhed er, som mange forældre opdager, et modstridende begreb.

Et af vore medlemmer, hvis barn var tæt på at dø af den vaccine, vi fokuserer på i denne artikel, blev så oprørt, at hun satte sig til tastaturet og skrev et svar til avisen med henblik på offentliggørelse. Da avisen endnu ikke har bragt hendes beretning, vil vi bringe den, og således sikre at forældre får adgang til information om, hvad der kan ske med et barn, der udsættes for meningitisvaccinationen. I går var det et år siden, at Virginia Youngs seks måneder gamle baby holdt op med at pludre. Han begyndte at krampe efter den vaccination, der kun var en lille del af et større vaccinationsprogram. Virginia havde modsat sig, at barnet skulle vaccineres med hele programmet, fordi et af familiens ældre børn, en pige (som beskrevet i nedenstående artikel) tidligere havde reageret meget kraftigt på en meningitisvaccination. På trods af Virginias modstand lykkedes det lægen, at presse hende til at lade babyen vaccinere, men også denne gang med fatale konsekvenser for barnet.


Virginia Youngs beretning som Houston Chronicle valgte ikke at trykke

Som forældre ønsker vi det bedste for vores børn, og vi vil gøre hvad som helst for at beskytte dem. Da en bølge af meningitis ramte Houston-området i 2001, blev mange forældre ramt af frygt for at det skulle ramme deres børn. Vi hørte om lange ventelister for de børn, der skulle vaccineres mod meningitis hos børnelægerne, lange køer udenfor Kelsey-Seybold-klinikkerne kunne ses i de lokale nyhedsudsendelser. Jeg var bekymret for sikkerheden ved vaccinen, selvom flere af vores venners børn havde fået den. Min mand kontaktede sundhedsmyndighederne i Texas. Vi talte med adskillige børnelæger i et forsøg på at tage den bedste beslutning for vores familie. Den 26. januar 2001 blev vores børn vaccineret med meningitisvaccinen. D. 28.januar lagde vores yngste datter sig stille på sofaen og faldt i søvn. Cirka en time senere vågnede hun med rødsprængte øjne og voldsomt blussende af feber. Hun var ude af stand til at røre sig. Hun så på mig, næsten ude af stand til at tale, og sagde : ”Mor, hjælp mig.” Hun kunne ikke bevæge nakken uden at græde på grund af smerter og hun var brændende varm. Jeg gav hende Tylenol (en slags Panodil) og vi tog på skadestuen. Hendes temperatur var 40,5 grader, og hun klagede over smerter i ryg og nakke, jamrede, gled væk og var ikke til at komme i kontakt med.

Da jeg løb ind i ventesalen, kunne jeg ikke undgå at bemærke de mange forældre med børn. Mange af disse børn var også blussende og virkede sløve. Min datter reagerede kun på smerter. Hendes kliniske symptomer lignede meningitis og vi blev hurtigt ført ind til en læge. Min mor mødte os på hospitalet, for at tage sig af vores to andre børn. De bad for hende, for på trods af vores anstrengelser for at dæmpe deres frygt, vidste de at deres søster var i alvorlig fare. Vi frygtede alle det værste. Heldigvis kom hun i bedring af den intravenøse behandling. Den foreløbige diagnose som lægen gav os, var ”vaccineskade”. Hendes hukommelse forsvandt fuldstændig, og det tog hende to uger at genlære sit eget navn og alder. Det tog mange måneders genoptræning, at genlære de ting, hun før havde kunnet. Hun havde balanceproblemer og store besværligheder med at udføre selv simple opgaver. Hun lider fortsat af træthed, ledsmerter, humørsvingninger og hukommelsestab. Hun kunne ikke komme i en normal børnehaveklasse, og går i stedet i en klasse for børn med indlæringsproblemer.

Jeg fandt senere ud af, at min datters tilfælde ikke var så usædvanligt som man skulle tro. Andre børn i området havde haft lignende symptomer i forbindelse med meningitisvaccinen. Et af vores naboers børn blev vaccineret et par dage senere, og den høje feber hun fik to dage senere, kan være årsagen til den hørenedsættelse hun lider af i dag. Jeg har en bachelor i biomedicin og en mastergrad i sundhedsvidenskab. Jeg er altid gået helhjertet ind for vaccinationer. Vi lærer, at de er en sikker og nødvendig del af det at vokse op. Som professionel sundhedsuddannet har jeg aldrig sat spørgsmålstegn ved vacciners sikkerhed. Jeg har haft kurser i immunologi og mikrobiologi, hvor vacciner hyldes som et af de største medicinske fremskridt nogensinde. Vacciners sikkerhed har der aldrig været sat spørgsmålstegn ved. Alle mine forestillinger er blevet vendt op og ned, efter de mange reaktioner mine børn har været udsat for. Jeg har opdaget at de tiltag der skal beskytte vores børn, faktisk skader dem.

Tabet af et barn er under alle omstændigheder ødelæggende. Jeg føler med dem der har mistet et barn på grund af meningitis. Jeg mener at vacciner skal være tilgængelige for dem der ønsker det. Hvis vaccinerne virker som de skal, bliver de der vaccineres beskyttet. Men massevaccinationer er ikke svaret. Jeg respekterer den mor, der ønsker meningitisvaccinen indlemmet i børnevaccinationsprogrammet, for hun har behov for at advare os mod faren ved meningitis, nøjagtig som jeg har behov for at advare om vacciners skjulte farer. Jeg har i Austin vidnet på vegne af forældre der ikke fik et valg, jeg har set den politiske side af sagen, og jeg er forfærdet over den fuldstændige ligegyldighed over for børns liv. Vi er individer, med hver vores unikke fingeraftryk. Ikke to mennesker er ens. Ingen mennesker vil reagere på samme måde.

Virginia Young.
The Woodlands, Texas


Kilde: [PROVE] Meningitis Vaccine Reaction and one-sided media. PROVE (Parents Requesting Open Vaccine Education)