Robert Kennedy Jr. afslører amerikanske sundhedsmyndigheders behandling af kviksølvsproblemet i vac

Oversat af Camilla Gro Jensen


En artikel i bladet "Today’s Salon", skrevet af Robert F Kennedy Jr., fortæller om hvordan de amerikanske sundhedsmyndigheder hemmeligholdt en rapport om stigningen i autisme. Fra 1 ud af 2.500 født før 1991 til en ud af 166 født efter 1991. Denne stigning fandt sted i en periode hvor de amerikanske børn fik den højeste mængde kviksølv nogensinde i børnevaccinationerne. Dette faktum valgte myndighederne at hemmeligholde.

I juni 2000 mødtes en gruppe topembedsmænd fra forskellige dele af det amerikanske sundhedsvæsen i det afsidesliggende konferencenter Simpsonwood i staten Georgia.

I følge CDC epidemiologen Tom Verstraeten, der har analyseret instituttets omfattende database indeholdende lægejournaler på omkring 100.000 børn, ser det ud til at det kviksølvbaserede konserveringsmiddel thimerosal er skyld i en markant stigning i tilfælde af autisme og en lang række lignende neurologiske forstyrrelser hos de vaccinerede børn.

Verstraeten var meget overrasket over resultatet af analyserne, som han fremlagde på mødet på Simpsonwood. Han fortalte forsamlingen om det høje antal af tidligere undersøgelser, der indikerer en sammenhæng mellem thimerosal og taleforstyrrelser, opmærksomhedsforstyrrelser, hyperaktivitet og autisme. Siden 1991, hvor CDC og FDA havde anbefalet at man gav nyfødte yderligere tre vacciner tilsat Thimerosal ,og dermed øgede mængden af stoffet, steg det anslåede antal tilfælde af autisme 15 gange – fra én ud af 2500 til én ud af 166.

Men i stedet for straks at udsende en advarsel og sørge for at thimerosal-vaccinerne blev destrueret, brugte de forskellige sundhedsembedsfolk de næste par dage på at diskutere hvorledes man skulle bortforklare de opsigtsvækkende tal. Ifølge referatet fra mødet, udtrykte flere deltagere bekymring over hvorledes afsløringen af Thimerosals skadelige effekt kunne påvirke vaccineproducenternes bundlinje.

Vaccineproducenterne var faktisk i gang med at udfase Thimerosal af børnevaccinerne, men solgte stadig tidligere producerede Thimerosalbaserede vacciner. CDC og FDA hjalp producenten af med restlageret ved at opkøbe og eksportere det til brug i udviklingslande. Derudover fik producenterne tilladelse til stadig at anvende Thimerosal i visse amerikanske vacciner, deriblandt influenzavacciner og stivkrampevacciner (booster til de 11-årige).

Medicinalfirmaerne bakkes op af magtfulde folk fra den lovgivende forsamling i senatet. Senatsmedlem Bill Frist, der bl.a. har modtaget 873.000 $ i donationer fra forskellige dele af medicinalindustrien, har arbejdet for at immunisere denne industri mod juridisk ansvar i forbindelse med 4200 retssager rejst af forældre til vaccineskadede børn.

I fem tilfælde har Frist forsøgt at få stoppet adgangen til alle regeringens vaccinerelaterede dokumenter, inklusive Simpsonwood referaterne, og dermed aktivt forsøgt at beskytte Eli Lilly – firmaet der har udviklet Thimerosal – mod mulige indstævninger.

Dagen efter at Frist i 2002 indlemmede en foranstaltning om beskyttelse af Eli Lilly (Eli Lilly Protection Act) i en sikkerhedspolitisk lovpakke, donerede Eli Lilly 10.000 $ til hans valgkamp og købte 5.000 eksemplarer af hans bog Bioterrorisme. Kongressen annullerede i 2003 foranstaltningen omkring Eli Lilly, men tidligere samme år havde Frist fået føjet endnu en kendelse ind i den amerikanske antiterrorlovpakke. Kendelsen fratager børn med vaccinerelaterede hjerneskader retten til økonomisk kompensation : ”Følgerne af et omfattende antal retssager, kunne medføre at medicinalindustrien ville bukke under økonomisk, og dermed ikke være i stand til at dæmme op for biologisk terrorisme,” udtaler Andy Olsen, juridisk assistent for Frist.