Institute of Medicine har afvist en sammenhæng mellem autisme og vaccination

Af Else Jensen


Instituttet afholdt en konference den 9. februar i år. Denne konference, med alle dens indlæg om de seneste års forskning, skulle danne grundlag for ny konklusion om dette emne.
De har konkluderet at der ikke en sammenhæng og de har samtidig foreslået at al forskning i forbindelse mellem vacciner og autisme standses!

På konferencen blev der fremlagt en del forskning om de biologiske mekanismer og dermed klinisk forskning i de skadede børn. En type forskning som netop er blevet efterlyst. Det valgte Instituttet at undlade at inkludere i deres konklusioner. De har valgt at læne sig op ad statistiske undersøger (epidemiologi) og her har de danske forskere sandelig hjulpet godt på vej med at få lukket yderligere forskning i emnet.

Årsagen til autisme skal nu søges i arvelige forhold, - hertil skal forskningsmidlerne bruges i fremtiden.

Men er Institute of Medicine så uafhængig som det skulle være? Det er nu kommet alvorligt i søgelyset for at være i lommen på Center for Desease Control, og ikke som det er tænkt: En garant for den amerikanske regering til at få uafhængig bedømmelse af vaccinesikkerhed til det amerikanske folk.

Der er i forbindelse med denne afgørelse derfor kommet store protester imod det.

Protesterne siger at denne afgørelse ikke er baseret på forskning men på politik.

Den siger også, at den skam det ville have bragt over de nationale sundhedsinstitutter, ville være for store til at bære en anden slutning, - nemlig at selve medicinen var årsagen til en del af autismeepidemien.

Der er især megen vrede over at de har godtaget den danske forskning dels fra Center for epidemiologisk Grundforskning, dels fra selve Seruminstituttet. De anser simpelthen ikke forskningen for uafhængig.