Koppevaccine kan have forårsaget sygdom

Af Debbie Tanna og Web Staff
Oversat af Diana Hallundbæk Beckhaug.


En mand fra Fayetteville vender hjem efter at være blevet syg under militæropgave i Kuwait. Johnny Andrews, Jr., 20 år, er tilknyttet 3. Infanteri Division på Fort Stewart, Georgia. Andrews blev syg og mistede bevidstheden timer efter sin ankomst til Kuwait i sidste måned. Han blev transporteret til et hospital i Tyskland. Lægerne tror, hans nær-dødsoplevelse kan være forårsaget af en reaktion på en koppevaccination. Kathy Andrews siger, at hendes søn altid har drømt om at tjene sit land. Hun havde tillid til, at hendes søn ville komme sikkert hjem, men hun havde aldrig drømt om, han ville vende syg hjem. ”Jeg fik en opringning fra en overordnet officer, som meddelte, at jeg skulle være forberedt på telefonisk at blive kontaktet af en læge”, siger Kathy. ”Min søns tilstand var kritisk, og han lå på intensivafdelingen i respirator.”

Andrews kollapsede timer efter ankomsten til Kuwait. Lægerne tror, han lider af en alvorlig reaktion på en koppevaccine. ”Han havde voldsom hovedpine og høj feber”, siger Kathy. ”Han talte usammenhængende, og man måtte i hast bringe ham til et kuwaitisk hospital.” Andrews var bevidstløs de næste 72 timer. ”Jeg blev fortalt, at han muligvis ikke burde have haft den vaccination”, siger Kathy.

Mange soldater er bekymrede for koppevaccinen, så hæren stillede en brochure til rådighed, der informerede om vaccinen og nogle af reaktionerne knyttet til den. Ifølge hæren var det erfarings-baserede vaccinereaktioner. Nogle af reaktionerne er dødelige. Men hæren har stadig ikke bekræftet, at Johnnys sygdom er relateret til vaccination. ”De udelukkede meningitis og encephalitis, men selvfølgelig kommer de ikke bare lige ud og siger præcis hvad det er”, siger Kathy. Johnny er ved at komme sig og forventes hjem i denne uge. Hans bedstemor, Clara Horne, tæller dagene. ”Jeg er lykkelig, og jeg er glad for, han har det meget bedre, og at han igen kommer hjem”, siger Horne. Den bedste nyhed af alle er, at Johnnys appetit er vendt tilbage. ”Jeg talte med ham i går aftes, og han sagde, han ville komme hjem torsdag”, siger Horne. ”Jeg sagde okay, så skal vi have stegt kylling.”