Personlig beretning om kattebid

Personlig beretning om kattebid

Matilde Andreassen

 

Jeg hedder Matilde, jeg er 35 år, og mor til en pige på 6 år.

Jeg har fået 1 kighostevaccine som spæd, reagerede kraftigt på den, min mor stoppede derefter med at lade mig vaccinere. Muligvis har jeg også fået 1 tetanus-booster i Grækenland (uvis grundet sprogbarriere).

Jeg har valgt ikke at blive yderligere vaccineret som voksen og på min datters vegne har jeg også fravalgt vaccination.

Jeg har været mest naget af tvivl mht. udeladelse af stivkrampevaccinen, vi bor bl.a. på landet og har haft hest og hund mv. 

 

En tidlig morgen sidste år prøver jeg at redde en kat fra vores to løse terrierhunde. Jeg bliver bidt flere gange i begge hænder af katten og i benet af en af hundene. 

Jeg bliver i de næste timer overmandet af frygt! Googler alt om kattebid og læser at det skulle være værre end hundebid mht. infektionsrisiko. 

Det bløder ikke meget selvom nogle af bidhullerne føles ret dybe. Mine hænder begynder at blive røde omkring sårene og især min ene finger begynder at hæve kraftigt op, der er bid ind i leddet.

Jeg ringer til vagtlægen og kommer ind 5-6 timer efter skaden er sket. Jeg bliver tilbudt vaccinen men den ønsker jeg ikke og jeg ‘søger støtte’ hos lægen og sygeplejersken i ‘at jeg er uvaccineret og at vaccinen ikke kan nå at danne antistoffer her i akut-situationen..?  (den opbakning får jeg ikke.)

 

Jeg ønsker kirurgisk sårrens og spørger også til Tetanus-immunglobulin.

(Jeg har læst om det i Isac Golden-bogen,men er stadig usikker på, om jeg ønsker det.. jeg er i tvivl om de præcise indholdsstoffer, bivirkninger og mulige kontraindikationer, især pga. at jeg har helbredsproblemer, som jeg frygter kunne blive forværret).

 

Lægens melding er “at det er for sent med sårrens her 6 timer efter skadens opståen”og “at den behandling der kan tilbydes er vaccinen og antibiotika (Primcillin). Tetanus-Immunglobulin har de ikke i lægevagten, så det afvises som en mulighed.

(Her er der sket en fejl, da officiel vejledning mht. dyrebid er kirurgisk sårrens i op til 24 timer efter skaden og Tetanus Immunglobulin til uvaccinerede, der har fået op til 1 vaccination tidligere.)

 

Da jeg forlader lægevagten er jeg grædende, vred og føler rådvildhed over hvad jeg nu skal gøre. Jeg går på apoteket og køber div. forbindinger, gase mv. og en steril skalpel. 

Så prøver jeg selv at rense sårene efter Suzanne Humphries anvisninger på youtube, jeg åbner dem op så jeg kan rense til bunden og har dem i varm saltvandsopløsning. 

 

De næste 14 dage bader jeg sårene ca. 3 gange om dagen, i enten saltvand, Calendula-såressens eller stærk-vejbred-udtræk og går med omslag af enten calendula-sårsalve eller lynghonning. Mit pegefingerled er meget hævet og væsker og tager ca. en måned om at lukke sig, der går flere måneder før jeg kan bruge fingeren normalt.

Jeg tager også noget homøopati mod betændelse og C-vitamin som forebyggelse mod stivkrampe.

 

Jeg har fundet ud af, at jeg må lære at bære ansvaret for mit fravalg selv, jeg kan ikke forvente at lægen forstår mig eller bakker mig op. 

Jeg var SÅ glad for Vaccinationsgruppen på facebook og også efterfølgende glad for hjælpen fra VaccinationsForum, der kunne give mig faktuelle oplysninger og støtte mig i mine klagepunkter især mht. manglende sårrens i lægevagten. Jeg ringede, langt senere, lægen op, og hun gav en undskyldning og lovede at læse op på vejledningerne. 

 

Følgende materiale har givet mig mere ro i mit valg: 

Mette-Lone Albrechtsen og Else Jensen: Vaccinationer - er de effektive og sikre?

Isacc Golden: Vaccination. En gennemgang af risiko og alternativer.

Inge Raknes: Antroposofisk medisinske råd til bruk i hjemmet (bog på norsk)

Wolfgang Goebel/Michaela Glöckler: Børnekonsultationen. Medicinsk - pædagogisk rådgivning (bog bygget på Rudolf Steiners impulser) 

 

Suzanne Humphries: Foredrag/youtube mv., især stivkrampe-temaet og C-vitamin beh. Elisabeth Møller Hansen: Foredrag

 

Medlem af Vaccinations Forum

Aktiv medlem i Vaccinationsgrupper på facebook i de seneste 6-7 år.