Læge får påtale for at handle forkert overfor familie der ikke ønsker vaccination

Læge får påtale for at handle forkert overfor familie der ikke ønsker vaccination

Det hele startede med, at jeg ville bestille tid til min datter Fridas 1 års-undersøgelse hos min læge. Da min mand og jeg har valgt at udskyde div. vaccinationer med 1-2 år, gør jeg lægesekretæren opmærksom på, at vores datter ikke skal have 1års-vaccinen, idet hun slet ikke er vaccineret endnu. Dette noterer lægesekretæren sig.

30 min senere modtager jeg nedenstående mail fra min læge:

Kære Anne

Jeg skriver til dig i anledning af Fridas 1 års børneundersøgelse. Jeg kan se hun endnu ikke er blevet vaccineret, og at du heller ikke ønsker vaccine på hendes 1 års undersøgelsesdag. Vi har tidligere snakket om hendes vacciner

I klinikken er vi enige om, at vi ikke kan have uvaccinerede børn som patienter. Vi kan ikke tage ansvaret for ikke at vaccinere børnene, da de forskellige sygdomme vi vaccinerer imod, kan have alvorlige følger og er i omløb i Europa, i større grad nu end tidligere på grund af tilstrømning af flygtninge

Du må derfor vælge om du vil lade Frida vaccinere, eller om I vil skifte læge til en praksis, der ikke er så bekymrede for deres patienters helbred. Jeg regner med at høre fra dig, du plejer at være hurtig til at svare.

Med venlig hilsen

Jeg bliver meget forskrækket, ked af det og oprørt over hendes ord, fordi jeg altid har haft et trygt, tillidsfuldt og godt forhold til hende.

Jeg beslutter mig hurtigt, indenfor samme formiddag, at kontakte andet lægehus for at søge væk. Alt tillid til hende er væk.

Ved opkaldet til anden læge bliver jeg gjort opmærksom på, at det ”hun har gjort” faktisk ikke er lovligt og at jeg bør kontakte min region, som er Region Nordjylland, hvilket jeg får gjort samme dag.

I dagene efter kontakter jeg også Else Jensen Vaccinationsforum og her tager hele vores situation for alvor form.

Else kontakter Statens Serum  Institut for at få af – eller bekræftet om læger har modtaget meddelelser om at læger  SKAL vaccinere pga ”at vaccinere børnene, da de forskellige sygdomme vi vaccinerer imod, kan have alvorlige følger og er i omløb i Europa, i større grad nu end tidligere på grund af tilstrømning af flygtninge.”

Dette afkræfter Serum Instituttet, - da der ingen alvorlige sygdomstilfælde er optrådt, grundet flygtningestrømmen til landet.

Disse info modtager Region Nordjylland.

Vores sag bliver efterfølgende taget op til vurdering i ”Samarbejdsudvalget” i Regionen, - et udvalg bestående af læger, jurister m.fl.

Medio juni modtog vi mail derfra om, at sagen er afsluttet og at vores læge har handlet ”ukorrekt” - det vil sige, - det gav mening at klage!

Som menneske er jeg ikke ude på at ville klage over andre. Faktisk var det helt angstprovokerednde at skulle klage over denne læge, dette menneske, som har kendskab til alle vores 3 børn og os som familie.

Jeg valgte dog at klage, fordi jeg IKKE ønsker at andre forældre skal stå i samme situation. Det kan være svært af sige fra overfor lægen, den der ”autoritetstro”... faktum er at lægerne IKKE, rent lovmæssigt må/kan blande sig i den beslutning vi som forældre vælger til vores barn. Lægens opgave er at vejlede og anvise ...ikke at pådutte!

Senere, samme dag – fik jeg flyttet mine børn og jeg over i ”gruppe 2”, som gør, at vi frit kan vælge læge uanset om de har lukket for tilgang eller ej. Samme dag fik vi ny læge og min nu tidligere læge var hurtig på tasterne til at få vores journaler sendt afsted.

Alt i alt en rigtig trist oplevelse.

Følg dit hjerte, lyt til dit hjerte og kontakt Vaccinationsforum, hvis du nogensinde skulle komme i tvivl om, du bør lytte til din læge eller ej.

Anne Krogstrup Buch, Mor til Frida, Ella og Astrid.