Beretning fra en 4-årsundersøgelse

Beretning fra en 4-årsundersøgelse

Jeg var i dag, d.1/3-16 til 4 års-undersøgelsen med min søn.

Min søn havde glædet sig til at se hvor stor han var blevet, og gik glad ind til sygeplejersken Susanne Salomonsen, som tager sig af disse undersøgelser i Vesterbro Lægehus, Kbh. V

Min søn siger straks til hende at han er blevet 4.5 år. Stolt som en pave. Jeg siger ja, vi kommer lidt sent.

Sygeplejersken siger ja, det er godt i kom, for han skal jo have sin vaccine. Jeg svarer høfligt, at det har vi fravalgt. Hun spørger prompte: «hvorfor?», og så begynder hun ellers på en 15 minutter lang enetale om vacciner, og at hun som sygeplejerske på børneafdelingen har passet meget meget syge børn, og at hendes drenge og nu voksne børn også har fået HPV vaccinen, så de ikke går rundt og smitter, og at man har et socialt ansvar, når man har sit barn i børnehave og at mit valg kun beroede på følelser. Jeg blev noget mundlam over hendes ophidsede facon, og sagde pænt, at jeg ville tage det til efterretning og at jeg gjorde det her fordi jeg ville min søn det bedste.

Han har for øvrigt ALDRIG haft én eneste sygedag i børnehave eller vuggestue. Lidt feber, da han fik tænder, ja, men aldrig været til lægen udover ved årsrutine tjekkene.

Min søn sagde til min kæreste da han hentede ham i børnehaven, at lægen havde sagt at han ville dø, hvis han faldt af cyklen på asfalten.

Det var en meget overrumplende og en svært uprofessionel oplevelse. Hun var tydeligvis følelsesmæssigt påvirket og det gik svært ud over min søn og mig.

 

Anne Sofie Hansen