Arbejderpartiet i Norge ønsker forsøg med tvangsvaccination

Arbejderpartiet i Norge ønsker forsøg med tvangsvaccination

Hvad døde barnet egentlig af?
I en artikel i den norske avis Verdens Gang (VG) d. 18.4.15 skriver journalisterne Alf Bjarne Johnsen og Nilas Johnsen om et forslag, som Arbeiderpartiet i Norge for nylig vedtog på sit landsmøde om at gå ind for obligatorisk vaccination af børn.

Artiklen kan læses på: 
www.vg.no/nyheter/innenriks/arbeiderpartiet/ap-vil-ha-obligatorisk-vaksinering/a/23436925/

Jeg undrer mig over en sådan vedtagelse og finder den problematisk. Men det som undrer mig mest er den måde, som sagen bliver fremstillet på, og de emner, der blandes ind i debatten.
Journalisterne refererer til noget, som en af landsmødets deltagere delte fra talerstolen, nemlig følelsen af at miste et barn. Det skete for Nasir Ahmad i 2011. Og på en lidt besynderlig måde beskrives denne historie midt inde i referatet om, hvad der skete på Arbeiderpartiets landsmøde. Hermed følger denne del af teksten fra artiklen:


Mistet et barn

Det er den økende motstanden mot vaksinering av småbarn som ligger bak forslaget.

Nasir Ahmed, som er bystyrekandidat for Oslo Ap, har selv opplevd å miste et seks uker gammelt guttebarn høsten 2011. Han delte sin private opplevelse med Ap-landsmøtet fra talerstolen fredag ettermiddag.
- Jeg unner virkelig ingen å oppleve det vi gikk igjennom med et barn som vi mistet. Vaksine er en livsforsikring, men det forutsetter at alle deltar, sier Nasir Ahmed til VG.

Jeg har spurgt nogle af mine nærmeste om, hvordan de læser denne artikel, og de fleste læser den sådan, at barnet døde af mæslinger. For der står ikke noget specifikt om dødsårsagen.
Men jeg har faktisk også hørt andre måder, hvorpå denne del af beretningen kan tolkes. Nogle læser det sådan, at barnet døde af mæslingevaksinen!!!

Men ingen af delene er rigtige, så vidt jeg forstår journalisten Alf Bjarne Johnsen, som jeg snakkede med d. 23.4.15. I telefonen siger han til mig:
«Barnets døsårsag blev ikke oplyst».

Men han havde slet ikke forstået, at det hverken havde at gøre med mæslinger eller vacciner, det var følelsen af at miste et barn, som Nasir Ahmad ville fortælle om.

Det tager jeg naturligvis til mig, men til journalisten vil jeg sende en hilsen sammen med den bog, som jeg er i gang med at læse «Er det nu så sikkert» af Egil Fossum og Sidsel Meyer om journalistik og kildekritik.

Eva Svarverud - www.evasvarverud.no - er ernæringsterapeut DET