Whistleblower afslører CDC har skjult viden om sammenhæng mellem MFR vaccine og autisme.

Whistleblower afslører CDC har skjult viden om sammenhæng mellem MFR vaccine og autisme.

Debatten om MFR vaccinens mulige sammenhæng med forøget forekomst af autisme har igennem årene været heftig og følelsesladet. Nu har en whistleblower ansat hos den statslige sundhedsmyndighed i USA, Center for Disease Control (CDC), givet yderligere gnist til diskussionen, da han for nylig afslørede at CDC har dækket over data der angiver at afro-amerikanske drenge har mere end tre gange så stor risiko for at udvikle autisme efter vaccinen, såfremt vaccinen gives inde for de første tre år.


Interesse-organisationers fortjeneste
At nyheden nu er ude skyldes ikke mindst forskellige autisme interesse-organisationers store arbejde med at finkæmme undersøgelser om sammenhængen mellem MFR og autisme.

Dr. Brian Hooker fra Focus Autism Foundation har i mange år minutiøst gennemgået alle undersøgelser, hvilket har medført mere end 100 forespørgsler om sags-indsigter til CDC. Han kunne tidligere på året afsløre at undersøgelserne viser der er en statistisk signifikant større risiko for autisme efter MFR vaccinen.

Ud af det blå bliver Dr. Hooker kontaktet telefonisk af en ansat på CDC, William Thompson. Han fortæller skamfuldt at have medvirket til dække for data som i undersøgelse fra 2001 viste en forøget risiko for autisme på 340% for afro-amerikanske drengens som følge af MFR vaccinen – såfremt den er påført dem inden det 3. år.

William Thompson samt Brian Hooker har begge selv været i stand til at bekræfte tallene fra CDC – som altså ikke har været offentliggjort før nu.


Sagens implikationer og videre forløb

Allerede nu har whistleblowerens afsløringer medvirket til en ”viral” lignende situation hvor nyheden er ude alle vegne, blot ikke i de store gængse medier.

Hvilken konsekvens afsløringen kan få for de implicerede forskere som har lagt navn til undersøgelsen er uvist, men sagen udstiller og belaster CDC’s omdømme.

Indtil videre er William Thompson forvist fra CDC.

I skrivende stund har William Thompson netop offentliggjort et dokument som bekræfter dét vi har fået at vide gennem Dr. Brian Hooker, men sagen synes ikke at stoppe dér, da der hver dag kommer nye oplysninger frem.


Resume af Flemming Borregaard Olsen