Frustrerede forældre - "HPV vaccine har gjort vores datters liv til et helvede"

Frustrerede forældre - "HPV vaccine har gjort vores datters liv til et helvede"

Fra liv med masser af overskud liv til liv i ubalance.
Før efterårsferien 2012 ændredes Simones liv. Før var hun som hvilken som helst anden teenager.

En dag i skolen, midt under et større historieprojekt, bliver hun pludselig ramt af svimmelhed, døsighed og hovedpine i den grad at hendes lærer må støtte hende for ikke at falde om.

Dette var kulminationen på flere ugers svimmelhedsanfald, som var begyndt efter hun fik sin anden HPV vaccine, af de tre som programmet indeholder.

I god tro lod Simone og hendes veninder sig vaccinere sidst i 2011 i henhold til den kampagne om gratis HPV vaccinationer som var lanceret af sundhedsmyndighederne.

Imidlertid fik Simone det dårligt efter den anden vaccination. Det tillagde Simone og hendes familie dog ikke vaccinationen til at begynde med.

Efter den tredje vaccination bliver hendes tilstand markant forværret, hvorefter de bliver overbevist om sammenhængen mellem tidspunkt for vaccination og forværring af Simones tilstand.

Herfra bliver Simones liv så invaliderende, psykisk og fysisk, at hun få uger efter efterårsferien tages ud af skolen, til trods for hun energisk prøvede at modstå alle generne. På det tidspunkt kunne hun dårligt bevæge sig uden at blive svimmel.


Som Russisk Roulette
Mette Kenfeldt, Simones mor, føler sig magtesløs og mener det er Russisk Roulette at lade sig vaccinere med HPV vaccinen. Hun mener ikke, det har været dét værd, at hendes datter har været udsat for så store gener, i forhold til den virkning som vaccinen måske har.


Manglende dokumentation og interessekonflikt
Vaccinens langvarige bivirkninger kendes ikke og det vides heller ikke hvor lang tid virkningen af vaccinen holder.

Der er indtil videre kun rapporteret om forholdsvis få sager om alvorlige bivirkninger af HPV vaccinen fra Sundhedsstyrelsen. Ikke desto mindre føler Mette Kenfeldt sig ikke tryg ved vaccinen og ville have valgt anderledes, på sin datters vegne, hvis hun havde kendt til, at en række fortalere for udvidelse af HPV vaccinationsordningen samtidig arbejder som rådgivere for HPV vaccine producenterne.

Simones tilstand er blevet forbedret efter behandling med akupunktur. Hun håber indtrængende hendes helbred forbedres så hun igen ligner alle sine jævnaldrende. Til maj måned vil undersøgelser vise om det går den rigtige vej.Resumé af artikel bragt i politiken den 17. April 2013 af Journalist Jakob Sheikh:
www.politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/sundhed/ECE1946554/frustrerede-foraeldre-hpv-vaccine-har-gjort-vores-datters-liv-til-et-helvede/