Venstre vil sælge Statens Serum Institut

Venstre vil sælge Statens Serum Institut

Partiet Venstre har fremsat finanslovsforslag om at sælge Statens Serum Institut, da instituttets monopol på vacciner har ført til alt for høje vaccinepriser. Ved et frasalg af vaccineproduktionen kan den danske stat spare penge, som i stedet kan betale en motorvej i Vestjylland.


Under de seneste finanslovsforhandlinger i Folketinget har partiet Venstre ifølge det uafhængige netmedie MedWatch.dk d. 11. september 2012 stillet forslag om at frasælge vaccineproduktionen på Statens Serum Institut. Instituttets hidtidige monopol på området har resulteret i en kraftig fordyrelse af vacciner, og Venstre mener, at den danske stat ved at sende vaccineproduktionen i udbud kan spare penge.
Rigsrevisionen konkluderede allerede i 2004, at børnevacciner fra Statens Serum Institut kostede 3 gange så meget som de tilsvarende vacciner i nabolandet Sverige, hvor myndighederne køber dem af udenlandske producenter, og dette er uhensigtsmæssigt i en krisetid.

En lavere pris og dermed besparelse på børnevacciner kan ifølge Venstres Sophie Løhde fra Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i stedet finansiere en kommende motorvej i Jylland mellem Herning og Holstebro, men hverken De Radikale eller Enhedslisten bakker dog dette forslag op.