Tvangsvaccinering med HPV-vaccine i Virginia udsat

Tvangsvaccinering med HPV-vaccine i Virginia udsat

Oversat af Camilla Gro.


En sundhedskomité, nedsat af Virginias lovgivende forsamling, vedtog den 15. Januar et forslag om at udsætte HPV-vaccinetvang i det obligatoriske børnevaccinationsprogram indtil efteråret 2010. Vaccinen blev sidste år indført i vaccinationsprogrammet i Virginia, som et tilbud – ikke som obligatorisk vaccine. Virginias guvernør Tim Kaine bifalder ikke forslaget om at udsætte vaccinetvangen, da forældrene fortsat vil have mulighed for at fravælge den. Det forventes, at forslaget om at udsætte HPV som obligatorisk vaccine vil møde stærkere modstand i senatet.

Lovforslaget om at udsætte HPV-vaccinetvang fik støtte af forældregrupper, der var bekymrede ved en overilet implementering af Mercks Gardasil-vaccine; alarmerende indberetninger om bivirkninger hos unge piger vaccineret med denne vaccine er strømmet ind siden vaccinen blev indført.
Siden godkendelsen af Gardasil i 2006 har amerikanske VAERS og NVIC (amerikanske indberetningsinstanser) modtaget adskillige indberetninger om alvorlige symptomer, der optræder i forbindelse med vaccinering med Gardasil. Symptomer som bevidstløshed, kramper, Guillan Barré-syndrom, blodsygdom, hævelser i led, spontan abort og celleforandringer i livmoderen.

Forældrenes modstand mod Gardasil-vaccinen går også på, hvorvidt muligheden for fravalg er reel; muligheden for dette fravalg afhænger af om der informeres ordentligt, om det gøres let eller besværliggøres af bureaukratiske processer. Indtil videre er der ikke udsendt nogen retningslinjer i forbindelse med fravalg af HPV-vaccine.
Virginia er den eneste af de amerikanske stater, der har ønsket Gardasil-vaccinen med henblik på tvangsvaccinering. Samtlige andre stater har på trods af aggressiv lobbyvirksomhed fra producenten Merck, valgt ikke at lade vaccinen indgå i det obligatoriske program.

Flere store organisationer, blandt andet American Cancer Society (ACA) og American Medical Association fraråder tvangsvaccinering med HPV og foreslår at man i stedet sætter ind med oplysningskampagner om HPV-virus og HPV-vaccinen, samt refunderer udgiften for de forældre der ønsker deres barn vaccineret.

En talsmand fra ACA udtaler: ”Ét er at anbefale en vaccine mod livmoderhalskræft- langt mere risikabelt er det at gøre en sådan vaccine obligatorisk til børn. ”Jo flere vacciner regeringer implementerer i de obligatoriske børnevaccinationsprogrammer – des større modstand vil der være fra forældregrupper, der ikke ønsker at se deres børn omdannet til nålepuder af embedsmænd, der automatisk godkender enhver vaccine som medicinalindustrien lancerer. HPV-vaccine – uanset om den er markedsført af Merck eller GlaxoSmithKline, bør ikke implementeres som obligatorisk vaccine. Talsmanden fra ACA har en vigtig pointe: ét er at lade en vaccine være et frivilligt tilbud, noget andet , og langt mere alvorligt, er at gøre den obligatorisk og hævde dette påbud med trusler om udelukkelse fra skole, udenom forældrenes frivillige oplyste samtykke.Kilde:
NVIC Vaccine E-Newsletter, January 21, 2008, by Barbara Loe Fisher