Rådgiver i Sundhedsstyrelsens vaccinationsudvalg arbejder for vaccineindustrien

Rådgiver i Sundhedsstyrelsens vaccinationsudvalg arbejder for vaccineindustrien

Bør rådgivere i Vaccinationsudvalget også samarbejde med vaccineproducender?

Det er noget vi længe har haft mistanke om, nemlig at en del af rådgiverne i Sundhedsstyrelsens rådgivende organ Vaccinationsudvalget, også arbejder i vaccineindustrien. Samme person som udfører dette forsøg for firmaet Sanofi Pasteur MDS skal rådgive folketinget og sundhedsstyrelsen om hvorvidt selv samme vaccine skal indføres i børnevaccinationsprogrammet.
Følgende annonce er set i Søndagsavisen den 24.2.2008.

VACCINATION MOD SKOLDKOPPER
Vi søger børn i alderen 11-22 måneder til at deltage i et videnskabeligt forsøg med en vaccine mod skoldkopper (undersøgelsesnr.: MRV01C).

Vaccinen mod skoldkopper vil i undersøgelsen blive givet sammen med vaccinationen mod mæslinger, fåresyge og røde hunde (MFR). Alle børn der deltager, får MFR-skoldkoppe-vaccine, alt i samme stik. Det betyder, at der ikke skal gives MFR-vaccination hos jeres egen læge. Jeres barn skal heller ikke vaccineres med MFR-vaccine, når det fylder 4 år.

For at jeres barn kan deltage skal det:
• Være sundt og rask
• Være mellem 12 og 22 måneder ved første vaccination
• Ikke have haft mæslinger, røde hunde, fåresyge eller skoldkopper
• Ikke være vaccineret mod mæslinger, fåresyge eller røde hunde

Vaccinationen foregår om eftermiddagen eller lørdage i børneambulatoriet på Hvidovre Hospital. Den forsøgsansvarlige er professor, overlæge dr.med. Birthe Høgh. Forsøget er godkendt af Lægemiddelstyrelsen, De Videnskabsetiske Komitéer (j.nr.:H-B-2007-059) og støttes af medicinfirmaet Sanofi Pasteur MDS. Er I interesserede i at lade jeres barn deltage eller høre nærmere om vaccinationen, er I velkomne til at ringe til projektsekretær Lene Nielsen på telefon 27526627, som kan sende yderligere information til jer.