Amerikansk mor påstår, at HPV-vaccinen er årsag til lammelse i benene hos hendes12 årige datter.

Amerikansk mor påstår, at HPV-vaccinen er årsag til lammelse i benene hos hendes12 årige datter.

Refereret af Christina Stentoft


Brittany var indtil for nylig en sund og rask pige, der spillede baseball og løb terrænløb. Hun stod til at få et stipendium til gymnasiet for sit baseballspil, men disse drømme er nu brast.

En dag, da Brittany går gennem stuen derhjemme, falder hun pludselig om og kan ikke mærke sine ben. Brittanys mor Christina Bell kører omgående sin datter på hospitalet, men der kan man ikke umiddelbart finde nogen årsag. For Christina Bell falder puslespillets brikker dog langsomt på plads – 2 uger før fik Brittany sin første vaccine mod livmoderhalskræft: Gardasil. Christina Bell havde set de mange anbefalinger af vaccinen på tv og også hendes egen læge opfordrede hende til at lade datteren vaccinere. Nu fortryder hun bittert og hun står uforstående overfor, at lægen ikke har oplyst dem om den mulige risiko for bivirkninger. Brittany har efter flere måneders fysisk terapi stadig ingen følelse i sit venstre ben og har derfor selvfølgelig svært ved at komme rundt og behøver meget hjælp i hverdagen. Brittany er gal og det ligger hende meget på sinde at fortælle andre unge piger og deres forældre om, hvordan HPV-vaccinen har ændret hendes liv. Brittany har fået diagnosen ADEM – Acute Demyelinating Encephalomyelitis - en betændelsestilstand i hjernen, der kan optræde i forbindelse med vaccination.

Det sidste årstid har der været en heftig moralsk polemik omkring vaccinen Gardasil, dog er indberetningerne til FDA (U.S. Food and Drug Administration) omkring bivirkninger efter vaccinen sjældent blevet nævnt. Men nu er der kommet nye rapporter frem, der sætter Gardasil i forbindelse med både lammelse og dødsfald. Ikke desto mindre fastholder Dr. Guy Benrubi, gynækolog og fødselslæge, at Gardasil er én af de sikreste vacciner og anbefaler den også til sin egen datter. De umiddelbare bivirkninger er minimale og FDA er ikke bekendt med nogen ”større katastrofer”. Dr. Benrubi henviser til, at den hyppigst forekommende bivirkning er besvimelse under eller lige efter vaccinationen, desuden er der blevet givet mere end 4 millioner vaccinationer og “kun” ca. 4.000 bivirkninger er blevet indrapporteret. Dette er i følge Benrubi helt acceptable tal. Men tilbage står listen med bivirkninger som midlertidig blindhed, sløret syn, kramper, slagtilfælde og følelsesløshed i arme og ben.

Brittanys advokat Sean Cronin mener, at hans klients historie har stor betydning. Han vil og kan ikke vurdere, om Gardasil er en god eller dårlig vaccine, men han slår fast, at alle, der vælger at vaccinere deres døtre med Gardasil, har krav på at blive fyldestgørende informeret omkring de mulige bivirkninger. Da Gardasil allerede blev tilføjet National Vaccine Injury Compensation Fund's liste efter kun få måneder på markedet, kan Sean Cronin ikke lægge sag an mod firmaet Merck, der står bag vaccinen Gardasil. National Vaccine Injury Compensation Fund (I Danmark Patientforsikring) udbetaler penge til de personer, der er blevet udsat for bivirkninger af Gardasil.

FDA (U.S. Food and Drug Administration) siger til nyhedskanalen First Coast News, at rapporterne om bivirkninger efter vaccination med Gardasil ikke er videnskabelig bevis for, at der virkelig er en direkte årsagssammenhæng med vaccinen. FDA har allerede undersøgt flere rapporterede dødsfald men ikke fundet bevis, der peger på vaccinen som dødsårsag. Merck oplyser First Coast News om, at de nøje overvåger alle indrapporterede sager omkring bivirkninger efter vacciner fra hele verden, men de er ikke stødt på Brittanys sag endnu…

Den farmaceutiske gigant Merck oplyser, at der i USA er blevet givet 10 millioner HPV-vacciner.


Kilde: First Coast News.