Vaccine til gravide

Vaccine til gravide

I www.sciencedaily.com kan man den 21. September 2005 læse om en ny vaccine der er på vej. Denne gang er det de gravide der står for tur.

Dr. Daron Ferris fra NIH (amerikanske Sundhedsstyrelse) ønsker at fremstille en vaccine som skal gives til gravide, for at de ikke skal smitte barnet under fødslen med streptokokker fra fødekanalen. (steptococ B)

Det er en bakterie der normalt lever harmløst i mavetarmkanalen og vagina hos kvinder. Men den kan volde skade hvis en nyfødt bliver eksponeret for den. Bakterien er normalt harmløs udenfor blodsystemet - derfor gives der f.eks. ikke antibiotika hvis den bliver konstateret andre steder.

Citat: „Bakterien kommer og går hos de fleste kvinder, - det er kun 25% der får en infektion - og af uklare årsager en højere procent hos sorte kvinder og „ikke rygere". Det viser sig også at seksuel aktivitet er associeret med vaginal infektion (flere forskellige partnere/høj seksuel aktivitet), - også kvinder med ubalance i beskyttende bakterier (bl.a. mælkesyrebakterier) der typisk er i vagina, har en øget risiko for at få en infektion."

600 kvinder deltager i forsøget.