Vaccineskader i Europa samles

Vaccineskader i Europa samles

"European Collective Strasbourg 2004-Secondary effects of vaccination", det er navnet på et europæisk vaccineprojekt, som blev startet sidste år. Iniativtagerne er to grupper - ALIS (Fransk forældregruppe) og La Liga Para la Libertad de Vacunacion i Spanien. Den spanske gruppe består af spanske læger, som har speciel interesse for vaccination, vaccinekomplikationer og vaccineskader. Foreløbigt er der syv forskellige lande, som deltager i projektet; Storbritanien, Frankrig, Belgien, Spanien, Tyskland, Schweiz og Holland. Flere andre lande har vist interesse.

Projektet har som formål at indsamle information om vaccineskader. Resultatet af denne undersøgelse skal præsenteres for EU-kommisionen i Strasbourg i 2004. Hensigten med dette er, at gøre politikerne, medier og offentligheden opmærksomme på det alvorlige problem, som komplikationer og skader efter vaccination er.

Indsamling af data sker via forældre og terapeuter, som registrer vaccineskader. Disse samles hos en kontaktpersom i hvert land, som igen præsenterer resultatet på et årligt møde, som afholdes i Frankrig, på fransk. Projektet efterlyser flere deltagere og ønsker at både Norge, Sverige og Danmark skal komme på banen.

På Vaccinationsforums generalforsamling tilbød Nini Ørsnæs, at deltage i projektet fra dansk side, hvilket glæder os meget.


Kilde:
VoF-Rapport, Nr. 3, september 2000
VoF-Rapport, Nr. 3, september 2000