Lægens fejlbehandling og misinformation

Lægens fejlbehandling og misinformation

Af Kaspers mor


Kasper på 16 måneder havde inden denne episode ingen vaccinationer fået. Om torsdagen var han med mig på landet, hvor han legede med en jævnaldrende dreng ude på en mark. På markerne ved siden af var henholdsvis heste og grise.

Pludselig ser vi en lille flænge i hans lillefinger. Hvad der havde forårsaget den og præcis hvad, han havde været i kontakt med, ved vi ikke.

Efter episoden er vi usikre på, om vi skal give ham en stivkrampevaccination, eller om vi tør lade være. Vi taler med Else Jensen og to læger, (den ene er en bekendt, pensioneret læge og han undersøgte fingeren) og vi beslutter os for at lade Kasper vaccinere.

Fredag ringer vi til vores praktiserende læge, som vi ikke har et alt for godt forhold til pga. vores fravalg af vaccinationer, og vi får en tid samme dag.

Vi kommer til hans kompagnon i lægehuset, og han starter med at undre sig over, at Kasper ikke er vaccineret. Jeg har lært, at det er bedst, at slå det hen og ikke begive sig ud i diskussioner, når vi er så langt fra hinanden.

Jeg forklarer lægen, hvad der er sket og spørger, om han synes, der skal vaccineres for stivkrampe. Det kunne jeg have sagt mig på forhånd, at det synes han. Han spørger, om vi ikke skal give Kasper en Di-Te-Ki-Pol og Hib.-vaccination, hvilket jeg siger "nej" til – han skal kun have stivkrampevaccination.

I samtalen med Else Jensen har jeg fået oplyst, at hvis Kasper skal behandles akut, så skal han have stivkrampeserum, fordi han er uvaccineret. Hvis han kun får en almindelig stivkrampevaccination, vil han alligevel kunne få stivkrampe.

Jeg siger derfor til lægen, at Kasper skal have stivkrampeserum. Lægen fortæller, at i en sådan situation bruger man ikke serum, men de almindelige vacciner. Jeg lader mig overbevise og Kasper får stikket.

Da jeg kommer ud af konsultationsværelset og skal have vaccinationskortet, ser jeg, at han også er vaccineret for difteri! Jeg bliver rasende!

Vores fornemmelse af, at Kasper vil reagere på vaccinationen er rigtig. De efterfølgende 3 nætter græder han og er utrøstelig. Om mandagen er han snotforkølet, onsdag sidder der noget i bronkierne og irriterer. Han slås med dette længe og får også konstateret slim i lungerne.

Jeg er meget oprørt over lægens behandling, som både omfatter fejlbehandling (Kasper skulle have haft serum plus evt. almindelig vaccination for stivkrampe, for at være dækket ind mod sygdommen) og misinformation (lægen giver ham en difterivaccination uden at spørge). Jeg vil meget gerne finde en anden læge, som kan acceptere en anden holdning til vaccinationer og en som jeg kan stole på. Det har ikke kunnet lade sig gøre, derfor er vi anonyme her og vil pt. ikke klage til Patientklagenævnet.