Kort Nyt

Kort Nyt

DAGENS MEDICIN 31.8.2006: Sundhedsstyrelsen overvejer at indfører pneumokokvaccinen i det danske børnevaccinationsprogram. SSI har sendt deres anbefaling til Sundhedsstyrelsens vaccineudvalg, men vil ikke udtale sig om dets udfald.

DAGENS MEDICIN 31.8.2006: Praktiserende læger i Københavns Amt har deltaget i et projekt omkring utilsigtede hændelser. De foreløbige erfaringer viser at de hyppigste utilsigtede hændelser drejer sig om, at læger giver forkerte børnevacciner, forveksler navne eller oplever utilsigtede problemer i kommunikation med samarbejdspartnere i primærsektoren.

POLITIKKEN 1.1.2006: Antallet af danskere med autisme tredoblet på blot ti år. Grunden er uvis, men man mener at det især skyldes øget opmærksomhed på handikappet og danskernes mere stressende levevilkår.

SUNDHEDSSTYRELSEN 18.8.2006: Sundhedsstyrelsen er bekendt med at der er to vacciner på vej mod livmoderhalskræft. De har iværksat en medicinsk teknologivurdering (MTV), der bl.a. skal vurderer vacciner i forhold til børnevaccinationsprogrammet.
MTV-projektet, der forventes afsluttet i foråret 2007, skal bidrage til beslutningsgrundlaget for Sundhedsstyrelsens anbefalinger om anvendelse af HPV-vaccinerne.